tiistai 19. helmikuuta 2013

Pelekääkkö Nää Polliisii?

Näin kysellään Oulussa päin. Meillä Tampereella poliisia ei tartte kilttien tyttöjen eikä poikien pelätä. 
Oulun Toripolliisi, kuva lainattu


Kolmivuotiaani katseli tänään puhelimellani autossa lähikaupan pihalla sen aikaa lastenohjelmaa, kun kävin hakemassa pillimehua uimahallireissulle. Reissuni kesti muutaman minuutin. Takaisin tullessani kolmivuotias näytti huolestuneelta. 

"Äiti tää sun puhelin vaan tärisi ja tärisi ja poniohjelma ei tullutkaan enää", hän tuskaili.
"Niin soittiko joku siihen puhelimeen kun äiti oli pois?"
Otan puhelimen itselleni ja huomaan että mies on soittanut muutaman kerran. 
"Mua pelotti kun poliisi soitti mulle enkä mä uskaltanut vastata", kolmivuotias vastasi.

No, jos pieniä tyttöjä ja poikia (miksei isompiakin) kiinnostaa, Tampereella on Hervannassa kiva ja jännä paikka teille!

Nimittäin Poliisiammattikorkeakoulun kyljessä oleva Poliisimuseo. Sinne pääsee sisään aivan ilmaiseksi. Auki museo on ti - pe 10 - 15 ja la 12 - 17. Hervantaan kulkee tosi paljon busseja keskustasta, ainakin linjat 13,20,23 ja 30 vievät melkeinpä museon ovelle. 

Museon sivuilla on kivasti panostettu myös pikkukävijöihin. Sivuilta löytyy etukäteen tutkittavaksi vinkkejä lasten kanssa museoon tulijalle. 

Jos malttaa mielensä, huhtikuun alussa aukeaa uusi vaihtuva näyttely "Poliisi fiktiossa". Teemanäyttelyt varmasti tarjoavat eniten aikuiselle kävijälle, lapsen kanssa taitaa mielenkiintoista katseltavaa riittää muutenkin, varsinkin jos piipaa-autot ja poliisisedät ovat suosiossa. 

Nämä hömpät poliisit on pikkukakkosesta tutut

Pikku Kakkosen sivuilla, osoitteessa http://yle.fi/pikkukakkonen/, pääset pelaamaan Maltti ja Valtti pelejä. Siellä voit suorittaa myös Maltti ja Valtti liikennekortin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti