torstai 31. tammikuuta 2013

Lounas Edulla

Tänään lähdettiin vauvan kanssa eks-tempore kaverin ja kaverin lasten kanssa lounaalle. Treffit sovittiin Tammelantorille, mutta lasten lihapullatoiveen mukaan suunnistettiin Tulliaukion puolelle Edun Herkkukeitaaseen. Tulliaukio on siis ihan rautatieaseman vieressä, mutta Tammelan puolella, samassa pihassa kuin Tullikamari ja Tullintorin kauppakeskus. (Tamperetta vähemmän tunteville ja ehkä ulkopaikkakuntalaisille jotka etsivät ruokapaikkaa Tampereelta.)

Edun herkkukeidas on mitä ilmeisimmin erittäin suosittu lounaspaikka, sillä puolen päivän aikaan joka pöytä oli täynnä ja vapautuvat pöydät täytettiin kiireellä. Miljöö on työpaikkaruokalamainen ja tarjolla on kotiruokamaista ruokaa. Syömässä oli selvästi aikuista väkeä lounastunnillaan. Lämpötiskissä on erilaisia lämpimiä ruokia sekä salaatteja. 

Näin Edu kuvailee itseään nettisivuillaan:

Meillä voit nauttia maittavaa ja terveellistä perinteistä kotiruokaa, joka on valmistettu omassa keittiössämme. Tarjolla on arkisin ja lauantaisin runsas salaattitiski sekä päivittäin vaihtuvia
lämminruokavaihtoehtoja.

Lounas sisältää lämpimän ruoan, salaatin, ruokajuoman, leivän ja kahvin/teen/jälkiruuan.
Lämpimän ruoan voi valita useasta eri vaihtoehdosta. Jokaisena päivänä tarjolla on lihapullia, lohta ja kaalikääryleitä, joiden lisäksi päivittäin vaihtuvia ruokalajeja.

Lounasvaihtoehdon voit valita mm. kalasta, kanasta tai lihasta. Saatavana on myös salaattiannoksia. Salaatteja on päivittäin kahdeksaa erilaista. 


Lounaan hinta on annoksesta riippuen 4,50-10 euroa.

Ota mukaan tai syö meillä!


 Kuva: Edun herkkukeidas

Meitä oli syömässä 2 aikuista, 3,5 ja 2 vuotiaat lapset sekä vauva 8 kk (ei syönyt ravintolassa). Sisäänpääsy oli esteetön rattailla (jos joku muu piti ovea auki), ei siis hankalia rappusia. Rattaat sai seinustalle ihan hyvin niin että ne eivät häirinneet (toivottavasti) muita asiakkaita. Valitsimme neljän hengen pöydän, lapset istuivat tavallisilla istuimilla. Syöttötuoleja paikasta löytyi ainakin se yksi, mikä vapautui meille paikan ainoaan lapsiasiakkaan lähdettyä.  Muita syöttötuoleja ei ollut ainakaan näköpiirissä.

Lapset söivät lihapullia, perunamuussia ja salaattia. Toinen aikuinen söi grillattua lohta , riisiä ja salaattia. Nämä annokset maksoivat yhteensä noin 9 euroa. Saatavilla oli siis lasten annokset pienemmillä hinnoilla. Itse söin salaattia. Useammasta lounassalaatista sai valita yhtä tai useampaa vaihtoehtoa lautaselle. Valitsin herkulliset lohi- ja kreikkalaisen salaatin. Annos oli tosi reilu ja sisälsi salaatinkastikkeen, leivän , ruokajuoman (1 lasi maitoa / limsaa tai rajattomasti vettä) sekä jälkkärikahvit. Hintaa tälle tuli vaivaiset 5,5 euroa,  mukaan annoksen sai vitosella. Myös toiseen aikuisen annokseen kuului kahvit.

Vaikka paikka olikin tupaten täynnä, tunnelma oli ihan rauhallinen ja mitään tungosta / tönimistä ei ollut. Lapset käyttäytyivät hyvin, eivätkä tuntuneet muita asiakkaita häiritsevän. Lapsille oli myös muutamia (aika kulahtaneita) leluja ja kirjoja saatavilla. Toisaalta koska annokset sai haettua pöytään nopeasti , päästiin syömään melkeinpä heti eikä kiusallista odottelua ollut. Vauvalle ei tällä kertaa tarvinnut lämmittää ruokaa, joten jäi katsomatta olisiko sellaista vaihtoehtoa ollut. Ainakin kysymällä varmasti löytyisi.


Naisten vessasta löytyi potta ja vaipan pystyi vaihtamaan pienellä pöytätasolla hanan vieressä. Erillistä hoitopöytää siis ei ollut. Myöskään rauhallista imetyspaikkaa tästä lounaspaikasta ei tainnut löytyä, joten jos tarvitsee imettää, paikka sopii jos et kaihda julkista imetystä tai voit imettää vessassa pöntön päällä istuen tms.


Kenet voisi kuvitella tänne syömään? No, reilusti nälkäisen, ehkä isäihmisen, poliisi- ja ambulanssi-intoisen lapsen vanhemman(nähtiin paikassa sekä pollareita että ambulanssikuskeja lounaalla), ei "turhan hienon" tyypin (mikään trendikahvila tämä ei ollut). Rehtiä, suoraviivaista meininkiä ja peruskotiruokaa :) Jos etsit pestotäytteisiä ravioleja tai trendikkäitä susheja, suuntaa kulkusi toisaalle.

Jälkkärivaihtoehtoja ei huomattu edes katsoa koska sellaista ei kaivattu. Toisaalta voisin kuvitella että tähän paikkaan tullaan nimenomaan syömään , ei kahville istuskelemaan pidemmäksi aikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti