tiistai 7. toukokuuta 2013

Minä Poljen!

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 11.–18.5.2013. Viikon aikana Tampereella järjestetään parikymmentä kaikille avointa ja ilmaista pyöräilytapahtumaa. Pyöräilyviikon vuoden 2013 pääteema on "lapsella on oikeus pyöräillä", joten erityisesti lapset ja perheet on huomioitu viikon ohjelmassa.


Pyöräilyviikko käynnistyy koko perheen hyväntuulisella Minä poljen! -pyöräilytapahtumalla Laikunlavalla ja sitä ympäröivässä Kirjastonpuistossa.

LAVALLA

Viikon avaus Suomi pyöräilee -kampanjan pj Antero Naskila
Siina & Taikaradio -duo klo 11 ja 13
King Karell ja Humpuukimaakari klo 12
Jukka Ässä -duo klo 14
Tietoiskuja pyöräreiteistä, työmatkapyöräilystä, perhepyöräilystä
Seudullisen pyöräilykartan, Tampere-Pirkkala -pyöräilykartan, keskustan pyörätie- ja parkkikartan julkaisu

 



PERHEPYÖRÄMESSUT

Miten perhe liikkuu pyörällä? Mikä olisi sopivin: lastenistuin, peräkärry vai laatikkopyörä? Maahantuojat ja kauppiaat esittelevät vaihtoehtoja Kirjastonpuistossa. Esillä laatikkopyöristä Babboe, Christiania ja TrioBike ja pyöräperäkärryistä Chariot, Croozer, Burley ja TGG. Myös lastenpyöriä ja BMX-pyöriä esillä. Liikenneturva ohjeistaa turvalliseen pyöräilyyn.


BMX-ESITYKSIÄ

Vanhan kirjastotalon edessä bmx-esityksiä


TEMPPURATA LAPSILLE

Temppuradalla lapset 1-vuotiaasta alkaen pääsevät harjoittelemaan ajotaitojaan pyörällä tai potkupyörällä.


KIRPPIS

Tervetuloa myymään ja ostamaan erityisesti lasten ja nuorten pyörätarvikkeita, pyöränosia ja pyöriä. Voit tulla myymään pyörätarvikkeet ja pyörät itse tai jättää ne myyntiin järjestäjälle ja tulla noutamaan tuoton tilaisuuden päätyttyä. Tuotteet kannattaa hinnoitella ja varustaa myyjän nimellä jo etukäteen. Myyntiartikkeleita otetaan vastaan jo klo 10.00. Myyminen ei maksa mitään. Kirppiksen järjestää Tampereen polkupyöräilijät ry.


PIKAPYÖRÄNHUOLTO

Fillaritohtori pumppaa oikeat paineet renkaisiin, säätää tai vaihtaa rispaantuneet ja katkenneet vaijerit, oikoo pieniä heittoja vanteissa ym. ja tekee muita pienehköjä huolto- ja korjaushommia ilmaiseksi sekä jakelee neuvoja pyöräilijän ja ajokin hyväksi.



WANHOJA PYÖRIÄ


Ihastele ja ihmettele Vanhat Velot ry:n vanhoja pyöriä ja isopyöräisillä ajoa
Tapahtuman järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Tampereen polkupyöräilijät ry:n, Kaupin Kanuunat ry:n ja Tampere Bike Club ry:n kanssa. Mukana myös mm. Liikenneturva, Vanhat Velot ry, Move&Go Finland, Classib Bike Finland ja Lastentarvikenet Oy.





 Kuvat ja teksti Pyöräilyviikko-sivustolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti