keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Käy Muumilaaksoon!

Moniko tietää, että Tampereella aiemmin esitellyn kirjaston Metson kupeessa on tähän asti ollut Muumimuseo? Nyt olisi vielä hetki aikaa käydä kurkkimassa, mitä muumeille kuuluu, ennen kuin muumit lähtevät muuttomatkalle.

Näin tiedottaa Muumipeikko:

Tove Janssonin alkuperäisiä muumitaideteoksia esittelevä Tampereen taidemuseon Muumilaakso muuttaa. Pääkirjasto Metson pohjakerroksessa 25 vuotta majaillut museo on suljettu muuton ajan alkaen 26.11.2012. Se avaa ovensa tammikuun ensimmäisellä viikolla 2013 Tampereen taidemuseon alakerrassa, osoitteessa Puutarhakatu 34, kymmenen minuutin kävelymatkan päässä entisestä sijainnistaan. Muumilaakson kauppapuoti pysyy edelleen entisellä paikallaan Metson alakerrassa.
Taidemuseon suojissa Muumilaakso odottaa sille lähivuosina toteutettavaa uutta museotilaa. Syynä väliaikaisiin tiloihin siirtymiseen on pääkirjasto Metson remontti. Muutolla varmistetaan, ettei remontista aiheudu vaaraa korvaamattomien taideteosten turvallisuudelle.

Muumilaakson viimeinen aukiolopäivä Metsossa Hämeenpuistossa on sunnuntai 25.11.2012.

Kuva ja tiedote lainattu Muumimuseon sivuilta.

Muutonkin aikana muumeja voi nähdä Vapriikissa.

Tampereen taidemuseon Muumilaakso muuttaa loppuvuodesta taidemuseon alakertaan pääkirjasto Metson remontin alta. Muuton aikanakin voi ihastella Tove Janssonin kädenjälkeä, sillä 30 alkuperäisteoksen Tanssiva Muumilaakso –näyttely on esillä Vapriikissa 27.11.2012 alkaen.
Tanssiva Muumilaakso käsittelee liikettä ja tanssillisuutta Tove Janssonin muumitaiteessa. Muumit tanssivat, heidän ystävänsä tanssivat, jopa luonto tanssii ja tanssittaa Muumilaakson asukkaita. Välillä tanssiaskelia säestää musiikki – Muumipappa soittaa haitaria tai Nuuskamuikkunen huuliharppua, ehkäpä joku viheltää – toisinaan kuva itse tanssii rytmisin viivoin. On kuin tanssi olisi kirjoitettu ja piirretty punaiseksi langaksi muumitarinoihin. Se ei ole ihme, sillä Tove Jansson, muumien luoja, taiteilija ja kirjailija, rakasti itse tanssia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti