torstai 1. marraskuuta 2012

Soitinetana.

Kolmivuotias katseli eilen aamulla Pikkukakkosesta Neppajymykerhoa. Siellä askarreltiin soitinetana, ja tyttö halusikin heti tehdä itselleen sellaisen. Mutta ensin oli mentävä päiväkotiin ja päiväkodin jälkeen suklaamunaa ostamaan, sillä etanan kotilona toimii suklaamunan muovisisus.

Etanaan tarvittiin:
- suklaamunan muovimuna etanan kotiloksi
- riisiä / makaroonia tms rapisevaa etanan kotilon sisään soimaan
- pahvia entanan vartaloksi ja pääksi
- teippiä vartalon ja kotilon yhteen liittämiseksi (värikkäät "sähkärin" teipit on tähän hyviä)
- piippurassia etanan sarviksi
- tussia silmien piirtämiseen

Muovimuna täytettiin riisillä. Isi kaatoi riisit pöydälle ja tyttö täytti munan niillä. Isi leikkasi sillä välin pahvista etanalle pään / vartalon tytön valitsemasta keltaisesta aaltopahvista. Tyttö valitsi teipin (oranssia) ja isi auttoi ottamaan teipistä sopivan pätkän. Tyttö leikkasi sen itse irti. Isi auttoi teippaamaan munan ja vartalon toisiinsa. Tyttö piirsi tussilla etanan silmät ja isi auttoi taas piippurassisarvien kanssa (tyttö sai itse leikata sopivan kokoiset sarvet).

Kas näin:

Etana valmistui iltakylvyn ja iltapalan välissä, eli oli tosi nopea tehdä ;)
Siksi kuvassa asusteena on kylpypyyhe.

Ohjeet ja ohjelma löytyvät vielä pari viikkoa Yle Areenan sivuilta :
http://areena.yle.fi/tv/1350970

Myös Pikkukakkosen omalta sivulta löytyy Neppajymykerhon ohjeita.

Meillä muuten isi tykkää askarrella tytön kanssa. Itse olen ollut vielä toistaiseksi vähän kiinni viisikuisen vauvan hoidossa, joten nuo kaksi keksivät itselleen kaikenlaista tekemistä. Sunnuntaina sillä aikaa kun äiti ja vauva kävivät äänestämässä, isi ja isosisko keittelivät täällä paperimassaa ja tekivät siitä peikkokäsinukelle kotiluolan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti