perjantai 30. marraskuuta 2012

Uudistunut Koskikeskus


Yhtenä blogini ajatuksista on esitellä vaunukansan näkökulmasta kotikaupunkiani Tamperetta. Erityisesti minua kiinnostaa jakaa kanssanne kokemuksia siitä, minne lasten kanssa kulkiessa pääsee esteettömästi ja kuinka lapset on otettu huomioon ihan tavallisissa paikoissa. Missä voi helposti vaihtaa vaipan, imettää mukavasti, missä äiti saa kahvia, lapset evästä , käydä pissalla. Minne mahtuu hengailemaan , kun matkassa on enemmänkin rattaita.

Tässä asiassa meidän ostari, Koskikeskus eli Koskari päivittyi juuri valmistuneen remonttinsa myötä aimo harppauksen antiikista 2010-luvulle . Siinä, missä aiemmin lastenhoitohuone oli maksullinen, likaisen oloinen kellarikoppero, on uusi "lastenhoitomaailma" kolmannessa kerroksessa jotain ihan muuta. Valoisa, ainakin vielä siisti, ennen kaikkea ilmainen ja tilava huone / -isto tarjoaa tilan lasten monipuoliseen huoltoon kaupunkireissun lomassa. Tila on jaettu kolmeen osaan : imetys / vaipanvaihto oman seinän takana, ruokailutila pöytineen, syöttötuoleineen ja mikroineen omassa tilassa sekä vessa varustettuna potalla, isolla ja pienellä pöntöllä sekä vaipanvaihtotasolla vesipisteen lähellä. Tuntuu, että uudistusta tehtäessä tarpeita on ollut kartoittamassa joku itsekin äiti- tai isäihminen.

Ruokailutilasta on ikkuna pieneen sisäleikkipuistoon , joka sijaitsee siis ihan hoitohuoneen vieressä. Huomasin, että ikkunaan on jätetty rakoset, joista leikin äänet kyllä kuulee ruokailutilaan. Esimerkiksi isomman lapsen voi periaatteessa päästää leikkimään liukumäkeen jos jää syöttämään pienempää. Toisaalta voin kuvitella , että leikin katselu voi häiritäkin pientä ruokailijaa. Toista se voi taas puolestaan innostaa syömään reippaasti. Leikkipuistoa ei ole myöskään mitenkään aidattu, joten lapsi voi helposti lähteä vaeltamaan ostoskeskukselle päin. Mutta tokihan vanhemmat aina vahtivat silmä kovana pienokaisiaan.




Leikkialue, taustalla olevien ikkunoiden takana
"lastenhoitomaailma"

Kylmänä ja tuulisena testipäivänä puolen päivän aikaan joulusesongin kolkutellessa ovella hoitohuoneella kävi kuhina. Rattaita hoitohuoneessa oli parhaillaan neljät ja liikkuminen oli jo vähän ahdasta, mutta siedettävissä. Leikkipaikan reunalle kertyi myös saman verran kärryjä, joten kärrykansa on kyllä löytänyt paikan.
Pieni miinus muuten täydellisestä konseptista oli kahvipaikan puuttuminen aivan välittömästä läheisyydestä. Viitseliäs henkilö keittää kotona termarikahvit tai kahvinjanoinen nappaa alakerran kahviloista take away- kahvin. Toisaalta ehkä leikkineet, huollettu muksut on kivempi ottaa kahvilaan mukaan jälkiruualle tai rattaisiin jos kahvilassa tykkää istuskella.

Hoitohuoneelle mennessämme huomasin aivan uuden jutun Koskarissa. Ihanan näköiset smoothiet ja hedelmäsalaatit kiinnittivät huomioni tiskissä, ja nappasimmekin mukaan kumpaakin lajia : punaisista marjoista tehdyn pirtelön ja pirteän hedelmäsalaatin. Paikan nimi oli Jugi. Jugi, koska paikan juju on myydä rasvatonta ja tuunattavaa jäädytettyä jugurttia. Se jäi nyt tällä kertaa kokeilematta, mutta muiden herkkujen kanssa toisaalta houkuttelee palaamaan takaisin - kokeilemaan. Kolmivuotias, joka ei ole koskaan suostunut edes maistamaan kunnolla smoothieta, joi koko purkillisen , koska "mä oon oppinut sen mai litli poneilta".


Mulla oli reissustamme omiakin kuvia tarjolla, mutta tällä kertaa näin. Yritin nimittäin lähettää postauksen Blogger-appsilla kännykän kautta, mutta eipä vaan  toiminut , jos tekstiin liitti kuvia. Ilman kuvia teksti ilmestyi tänne.


Ens kerralla olisi tarkoitus vinkata vähän joulumenoja. Olisiko ideoita??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti