keskiviikko 9. tammikuuta 2013

HuusHollaamassa (Perhekerhot Tampereella)

Kaverin vinkkaamana saimme vihdoin vauvan kanssa aikaiseksi nousta sängystä ihmisten aikaan ja lähteä Tampereen kaupungin järjestämään avoimeen perhekerhoon Hämeenpuistossa (10) sijaitsevaan leikkitoimintakeskus Huusholliin. Olipa kerrassaan kiva että saimme aikaiseksi!

Huushollissa on keskiviikkoisin avoimet ovet / perhekerho koko päivän! Tähtäsimme kymmeneksi , sillä silloin siellä alkoi kaikille avoin ja ilmainen vauvamuskari (0-2 vuotiaille). Muskari oli tosi suosittu, viittä vaille paikalle paukahdettuamme siellä olikin muutama matto enää vapaana, mutta sopu sijaa antoi. Saimme kuulla, että tämä vauvamuskari on ollut todella suosittu, niinpä Huushollissa alkaakin pyöriä perjantaisin 10.30 toinen vauvamuskari. Perjantain muskari on kuulemma enempi pienille vauvoille, kun taas keskiviikkoisin painotus tulee olemaan jo kävelevissä taaperoissa. Muskarissa oli kolme vetäjää  ja laulua säestettiin elävällä musiikilla (kitaraa, rumpua, pianoa). Laulut olivat hauskoja ja mukaansatempaavia, ja muskarissa ekaa kertaa ollut 7 kuukautinen vauva nautti tosi paljon.

Muskarin aikana isompi sisarus voi olla askartelemassa valvotusti Huushollissa tai mukana muskarissa, jos jaksaa olla. Muskarin jälkeen oleskelimme vapaasti ja vauva vähän söi. Puoli 12 aikaan alkoi suosittu varjoteatteri. Siinä Pekka-nukke seikkaili peikon kanssa ja katselijat tuntuivat tempautuvan mukaan tarinaan. Harmittelin tässä kohtaa ettei meidän isompi tyttö ollut mukana, vaikka vauvakin nautti kyllä paikallaan hihkuen tarinasta.
Nukke: Varjoteatterin Pekka 
Kuva & nuken vaatteet: Pyynikin pienpukimo


12 aikaan Huushollissa tarjoillaan lounasta, aikuisille soppaa oli tarjolla 2 eurolla ja lapsille eurolla. Tässä vaiheessa vauva oli jo niin uninen että poistuimme takavasemmalle. Päivä olisi jatkunut vielä 13.30 lasten konsertilla.

Huushollin blogi

Muualla Tampereella perhekahviloita on ainakin seuraavasti:

Hennerin leikkitoimintakeskus (Hyhky), keskiviikkoisin 13-16 taidekahvila. Ohjelma.

Hervannan leikkitoimintakeskus (Orivedenkatu 12), perjantaisin 9-11


Kuvataidekerho Wäinö (Liisanpuiston koulu,Väinämöisenkatu 1), avoin perhekerho torstaisin kello 12-14.

Perhekerhoja täällä.

MLL:n Laivapuiston perhetalossa (alarannassa Laukontorin lähellä) tiistaisin klo 10 - 14, iltakahvila torstaisin klo 17 - 19
Nuput -kahvila joka kuukauden 3. maanantai klo 17-19 keskosperheille. Laivapuiston tiedot ja ohjelma.


Tampereen seurakunnilla on myös paljon perhekerhoja, niistä tietoa seurakuntien sivuilla


Ensi- ja turvakoti RY järjestää myös Tampereella perhetupatoimintaa. Toiminta on kaikille avointa, eikä siellä käymiseksi tarvi olla mitään tekemistä sen kanssa tarviiko kyseisiä palveluita. Esikoisen kanssa kävimme aikanaan Hervannassa Hervantatuvalla. Muut toimipisteet ovat Annalassa ja Linnainmaalla. Sivuille pääset tästä. Perhetuvissa järjestetään monipuolista ja vaihtuvaa toimintaa, kuukausiohjelmat löydät linkistä.



Käyttekö te perhekahviloissa / -kerhoissa? Minulle ainakin oli yllätys miten kivaa tuolla perhekahvilassa oli, ja muutamia tuttujakin tuli heti vastaan!!

Ehdottomasti mennään toistekin.


1 kommentti:

  1. MLL:n yhdistyksillä on perhekahviloita kaupunginosittain ainakin Annalassa, Hervannassa, Koivistonkylässä ja jopa rajan takana Pirkkalassa.

    VastaaPoista