keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syyslomaviikon Vinkit.

Tällä viikolla Tampereen kouluissa ja osassa päiväkoteja vietetään syyslomaa. Jos perheenne ei ole lähdössä reissuun, tekemistä on järjestetty runsain mitoin täällä kaupungissakin kaiken ikäisille lapsille.

Koska nyt on jo keskiviikko, listaan vähän loppuviikon menoja.

***

17.-19.10. Rullan syyslomatyöpajatRullassa askarrellaan syyslomaviikolla Pikku Kakkosen hengessä. Joka päivä eri työpaja! Työpajoissa pienet materiaalimaksut.
To 18.10. Satupäivän ohjelmaa RullassaKlo 9–14 Satupäivän työpajassa voit pelastaa Pikku Kakkosen hahmot omistuisista tilanteista tarinallasi, vapaa pääsy.Klo 13 Eila Roineen satutuokio LastenlavallaPe 19.10. SyyslomatyöpajatKlo 9–14 Pikku Kakkosen palapelejä, (työpajamaksu 1€)Klo 10 & 12 Keppihevostyöpaja yli 6-v., ennakkoilm. p. 040 824 9118 (Työpajamaksu 3€, oma villasukka mukaan)
Lisätiedot: www.tampere.fi/rulla


17.-20.10. Hattaran ystävät: Todellinen prinsessaH.C. Andersenin satuun perustuva lastennäytelmä sisältää kristallikulhollisen komiikkaa, romantiikkaa ja herneitä. Kahden näyttelijän toteuttama lämminhenkinen koko perheen esitys on suunnattu kaikille yli 3-vuotiaille. Käsikirjoitus ja toteutus: Julia Gauffin & Harri Kailanto
Esityksen kesto: noin 40 minuuttia
Esityksiä syyslomaviikolla Tukkateatterilla (Tammelan puistokatu 29, Tampere)
ke 17.10. klo 10.00 ja 14.00
pe 19.10. klo 10.00 ja 14.00
la 20.10. klo 10.00, 14.00 ja 17.00
Liput: 5 €
Lippuvaraukset: lippuvaraukset@hattaranystavat.com tai 0405792778


Ke 17.10.-19.10. Syyslomapuuhaa WerstaallaSyyslomatekemistä koululaisille Työväenmuseo Werstaalla.
Ke klo 13-15.30 Arjen Aakkoset -kierros lapsille ja kirjanmerkkityöpaja.
To klo 13-15.30 K. Issakaisen suuri nappijahti ja K. Issakaisen rintamerkkityöpaja.
Pe klo 13 ja klo 14 Opastettu kierros koko perheelle Höyrykonemuseossa Suomen suurimman höyrykoneen historiasta. Kesto 30 min.
Väinö Linnan aukio 8. Lisätiedot: www.werstas.fi







Näyttelijät lukevat to 18.10. lapsille satuja

Tampereen Teatterin näyttelijät lukevat lapsille satuja valtakunnallisena Satupäivänä, torstaina 18.10. klo 16 ja 17 Frenckell-näyttämöllä. Tänä vuonna Satupäivän teemana ovat värisadut.
Satuja ovat lukemassa näyttelijät Inkeri Mertanen, Arttu Ratinen, Kake Aunesneva, Aliisa Pulkkinen ja Markku Thure. Satutuokion kesto on 45 minuuttia. Kahvio on auki tapahtuman ajan.
Satutuokioihin on vapaa pääsy. Ilmaiset pääsyliput noudettavissa Lippumyymälä Liparista.

To 18. 10. klo 10 TosiTeatteri: Prinsessa Ryysynen Kaukajärven kirjastossa
Prinsessa Ryysynen on riemukkaan raikas musiikillinen prinsessatarina, joka tuulettaa perinteisiä satuja kyseenalaistamalla prinsessan roolia sopeutuvaisena tyttärenä. Prinsessa Ryysynen on juuri sen kuuluisan kuorsaavan tytön, Prinsessa Ruususen, pikkusisko. Käsikirjoitus ja sävellys: Esko -Pekka Tiitinen Ohjaus: Tanja Hautakangas Vapaa pääsy, tervetuloa!


La 20.10. Näpsä käsityökoulun perhepäivä klo 10-14Peltokatu: vaatteita nukeille, nalleille ja supersankareille. Käsityön tekeminen on parhaimmillaan yhteisöllistä ajanvietettä. Lähde mukaan yksin, ydinperheen voimin tai kaappaa mukaan ystäviä tai vaikka naapurin lapset ja tule perhepäivään! Teemallisissa perhepäivissä riittää tekemistä koko perheelle. Paikkana Näpsä-käsityökoulu, Peltokatu 16C tai käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkaranta, Verkatehtaankatu 2. Perhepäivä 16e/ensimmäinen henkilö, seuraavat perheenjäsenet 5e/hlö + materiaalit käytön mukaan. Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella www.taitopirkanmaa.fi tai pajat@taitopirkanmaa.fi Taito Pirkanmaa ry, Näpsä-käsityökoulu. Peltokatu 16 C, 33100 Tampere, 03-225 1416

La 20.10. klo 13-15 Kulttuuriosuuskunta Uulu: Musiikkimatka maailmalle pääkirjasto Metsossa Metson musiikkiosastolla huomataan, että maailmassa on melkoinen määrä soittimia, erilaisia lauluja ja tapoja tanssia. Vaan mistäpä mikäkin löytyy? Työpajassa hahmotellaan musiikillisen maailmankartan suuria kokonaisuuksia. Kaikkia soittimia nenähuilusta rakorumpuun saa kokeilla itse! Non-stop työpajaan on vapaa pääsy, tervetuloa!
 ***


Nämä vinkit on napattu Tampereen kaupungin Lastenkulttuurin nettisivuilta osiosta "Lasten menot Pirkanmaalla". Lisäsin linkin pysyvästi tuohon sivupalkkiin myös. Käväisin myös Aamulehden tapahtumakalenterissa kurkkimassa. Lisää tapahtumia löydät sieltä, nappasin tähän siis vain muutaman esimerkin.

ps.

Vinkkinä muuten, että Lastenkulttuurikeskus Rullassa on vielä tämän viikon aivan huippukiva Pikku Kakkosen näyttely menossa. Itse kävimme siellä avajaisissa, harmi vain ettemme ole kerinneet käydä toistamiseen. Näyttely on ilmainen ja siellä lapset saavat leikkiä esimerkiksi nukketeatteria, sirkusta ja pelleillä Pikku Kakkosen lavasteissa. Vielä siis ehtii käydä tutustumassa näyttelyyn, mutta vain tällä viikolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti